Centenars de persones s’han concentrat aquest dimarts a la tarda, a les portes de la Ciutat de la Justícia per mostrar el seu suport a Clara Ponsatí, detinguda pels Mossos d’Esquadra. La mobilitizació l’han convocat les entitats independentistes ANC, Consell de la República i Òmnium Cultural, per “denunciar la detenció il·legal de la consellera”.

A la concentració s’han sentit crits de “Clara llibertat” i a favor de la independència de Catalunya. La Guàrdia Urbana ha tallat un dels laterals de la Gran Via a causa de la protesta.

Detinguda mentre passejava pel centre de Barcelona

Els Mossos d’Esquadra han detingut Clara Ponsatí mentre passejava en ple carrer a Barcelona, després d’oferir una roda de premsa al Col·legi de Periodistes. Un agent de paisà l’ha aturada per identificar-la. L’exconsellera li ha ensenyat el carnet d’eurodiputada, que portava penjat del coll, per defensar la seva immunitat i ha preguntat si n’estaven segurs. Finalment, però, ha accedit a pujar al cotxe policial. 

Ordre de detenció per desobediència

L’exconsellera d’Educació ha arribat aquest migdia a Catalunya, on oferirà una roda de premsa per explicar el seu retorn des de Bèlgica. Membre actual del Parlament Europeu per Junts, Ponsatí té en vigor una ordre de detenció a Espanya per un delicte de desobediència per l’organització del referèndum de l’1 d’octubre. També té immunitat europarlamentària cautelar concedida pel Tribunal de Justícia de la Unió Europea.