El candidat del PP a la presidència d’Espanya, Pablo Casado, ha advertit que el president del Govern espanyol en funcions, Pedro Sánchez, està ara “en mans de si Torra decideix collar fort o no” per a les eleccions generals del 2019. El líder popular ha acusat el socialista de “no tancar la porta” a possibles pactes amb els partits independentistes. Davant de les mobilitzacions previstes per la jornada de reflexió, Casado responsabilitza Sánchez si s’acaben produint incidents a Catalunya aquesta setmana.

En un acte al Museu d’Història de Barcelona, Casado ha culpat als “errors del PSOE” de la situació política i social actuals a Catalunya. Ha recordat el pacte del Tinell —que es va signar en aquest mateix edifici l’any 2003 entre el PSC, ERC i ICV-EA—. El líder del PP diu que aquest acord va portar a una “paràlisi política i institucional” que ha continuat amb la declaració de Pedralbes.

El líder del PP ha donat el seu suport a l’associació de fiscals que ha rebutjat les últimes declaracions del candidat del PSOE, Pedro Sánchez, qui ha reivindicat el control sobre la fiscalia per extradir l’expresident català Carles Puigdemont. Pablo Casado creu que el socialista ha comès una “relliscada” però no ha perdut l’oportunitat per atacar Sánchez. “Si jo m’ho cregués, hauria de preguntar-li: per què la Fiscalia General de l’Estat no està actuant ja sobre el senyor Torra?“.

Álvarez de Toledo centra les crítiques en Cs i Vox

Casado ha estat acompanyat per l’exlíder d’UPyD, Rosa Díez, i la candidata del partit per Barcelona, Cayetana Álvarez de Toledo. Aquests últims dies de campanya, el PP busca el vot dels qui anomena “constitucionalistes” per guanyar Pedro Sánchez a les urnes. Per això, Álvarez de Toledo ha centrat aquest dilluns les crítiques a Ciutadans. Ha aprofitat les últimes enquestes electorals, que auguren una davallada del partit taronja, per demanar-li autocrítica. “Si no fas autocrítica, te l’acaben fent els votants”, ha dit.

La cap de llista del PP per Barcelona també ha mostrat les seves “diferències” amb Vox, a qui acusa d'”encoratjar ficcions”. Al partit d’ultradreta li recrimina la proposta de suprimir les autonomies d’Espanya. “Volen tirar la Constitució amb l’aigua bruta del nacionalisme. Seria una immensa frivolitat”, ha valorat Álvarez de Toledo.

[vc_row][vc_column css=”.vc_custom_1551100517095{background-color: rgba(249,87,65,0.83) !important;*background-color: rgb(249,87,65) !important;}”][vc_custom_heading text=”eleccions 10-N” font_container=”tag:h3|text_align:left” use_theme_fonts=”yes”][vc_column_text]

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]