Ciutadans se suma a les crítiques a Pedro Sánchez per haver insinuat el poder d’influència del Govern espanyol en les decisions de la fiscalia. Per al president del grup de Cs al Parlament, Carlos Carrizosa, el candidat a la presidència del PSOE ha comés una “intromissió absurda” i li ha demanat en un acte des de Lloret de Mar que “no taqui la reputació dels fiscals”. Segons Carrizosa, el socialista ha canviat d’opinió en els darrers mesos en valorar la independència amb què treballa la fiscalia: “Quan acusava de rebel·lió, al·legava autonomia i ara resulta que la fiscalia depèn del govern”, ha assegurat en referència a les paraules de Sánchez aquest matí en una entrevista a Radio Nacional de Espanya, on ha reivindicat el seu control sobre aquest organisme judicial.

El també diputat al Parlament de Ciutadans ha argumentat que “Sánchez vol guanyar punts demanant la detenció de Puigdemont” i, per això, considera que el fins ara president ha canviat de discurs amb la campanya electoral de les eleccions generals 2019. Carrizosa també ha demanat “que no taqui la reputació dels fiscals” a qui considera que és capaç de “manipular” per guanyar vots.

“No bloquejarem el govern”

Alhora, el parlamentari del partit taronja ha assegurat que d’ells no dependrà que hi hagi noves eleccions a Espanya: “Portarem unes condicions a Sánchez que si les accepta propiciaran que hi hagi govern”, ha explicat jugant amb la hipòtesi de ser decisius per investir al socialista. “Nosaltres no bloquejarem el govern perquè no volíem unes segones eleccions i no voldrem les terceres”, ha conclòs.
[vc_row][vc_column css=”.vc_custom_1551100517095{background-color: rgba(249,87,65,0.83) !important;*background-color: rgb(249,87,65) !important;}”][vc_custom_heading text=”eleccions 10-N” font_container=”tag:h3|text_align:left” use_theme_fonts=”yes”][vc_column_text]

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]