La candidata de Junts per Catalunya a les eleccions generals del 2019, Laura Borràs, ha dit que Pedro Sánchez ha certificat la “defunció” de la separació de poders a Espanya. En una atenció als mitjans de comunicació des de la Sagrera, la cap de JxC ha comparat el president del Govern espanyol en funcions amb Soraya Sáenz de Santamaría, exvicepresidenta de l’executiu central del PP, per la seva voluntat de “perseguir el president Puigdemont” i “escapçar l’independentisme“.

Les paraules de Borràs són una reacció a l’última afirmació de Sánchez, qui, en una entrevista a RNE, ha reivindicat el seu control sobre la fiscalia per impulsar l’extradició l’expresident català Carles Puigdemont. “La fiscalia, de qui depèn?”, ha recordat el candidat socialista.

Per això, la candidata de JxC ha defensat que la separació de poders és “inexistent”. “I tot per frenar l’independentisme i els que reivindiquem polítiques independentistes en el marc de la llei, amb les urnes i la democràcia”, ha afegit.

Pressió a ERC pel grup independentista únic al Congrés

En el mateix acte, Junts per Catalunya ha tornat a pressionar Esquerra Republicana per formar un únic grup independentista al Congrés dels Diputats. La mateixa Borràs va anunciar aquesta proposta durant el debat electoral de TV3. “Qui podria dir ‘no’ a treballar per l’amnistia, l’autodeterminació i la independència?”, ha preguntat la candidata als republicans.

Borràs ha lamentat que el partit de Gabriel Rufián no respongués a l’oferta: “Quan no s’obté una resposta ja és una resposta”. Tot i això, no descarta trucar a ERC els pròxims dies per abordar la proposta. Per la seva banda, la CUP ja va rebutjar-la.

[vc_row][vc_column css=”.vc_custom_1551100517095{background-color: rgba(249,87,65,0.83) !important;*background-color: rgb(249,87,65) !important;}”][vc_custom_heading text=”eleccions 10-N” font_container=”tag:h3|text_align:left” use_theme_fonts=”yes”][vc_column_text]

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]