El candidat del PSC al Senat en aquestes eleccions del 10-N, Manuel Cruz, ha assegurat que l’extrema dreta ha crescut a Espanya a causa del moviment independentista: “Ha estat una fàbrica de simpatitzants de Vox”, ha afirmat. Cruz ho ha comparat amb el Partit Popular (PP), el qual, ha dit, “va ser una fàbrica d’independentistes”.

En una roda de premsa a l’Agència Catalana de Notícies (ACN), Cruz ha defensat que la conducta de l’independentisme pot haver provocat determinats efectes per augmentar la ultradreta, tot i que ha admès que són “indesitjats” per al moviment. El candidat socialista al Senat també ha acusat el PP i Ciutadans d’haver blanquejat Vox per incorporar-los en els pactes de govern autonòmics, com a Andalusia: “Li han donat un plus de legitimitat que abans no tenia”, ha conclòs.

La “maniobra de distracció” del president Torra

Per a Manuel Cruz és una “maniobra de distracció” que el president de la Generalitat, Quim Torra, hagi instat al diàleg una setmana abans de les eleccions: “No és seriós dir que hem d’obrir negociació ara”, ha criticat. Segons el candidat socialista al Senat, el president català no pot plantejar ara el diàleg com una manera de solucionar el problema, que, segons Cruz, el mateix Torra ha contribuït a crear.

Cruz torna a defensa Sánchez sobre la separació de poders

Després de les polèmiques declaracions del president del Govern espanyol en funcions, Pedro Sánchez, sobre que la fiscalia depèn de l’executiu, Manuel Cruz ha defensat la separació de poders. El candidat al Senat ha volgut deixar clar que el govern pot instar el fiscal a “determinat comportament” però que la fiscalia després actua i decideix amb criteris tècnics i jurídics sobre l’extradició de Carles Puigdemont.

[vc_row][vc_column css=”.vc_custom_1551100517095{background-color: rgba(249,87,65,0.83) !important;*background-color: rgb(249,87,65) !important;}”][vc_custom_heading text=”eleccions 10-N” font_container=”tag:h3|text_align:left” use_theme_fonts=”yes”][vc_column_text]

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]