El Ple de l’Ajuntament ha llegit una declaració institucional per forçar el fons Azora a seure a negociar 232 “lloguers abusius”. La declaració l’han signada el govern municipal (BComú i el PSC), ERC i JxC, i reclama al tercer fons d’inversió més important de l’estat “deixar de vulnerar el dret a l’habitatge” als blocs dels quals és propietari.

Maria Ill, portaveu del Sindicat de Llogaters, ha denunciat que Azora va comprar desenes d’edificis quan va esclatar la bombolla immobiliària i que ara “s’ha dedicat a fer pràctiques depredadores” que espremen els llogaters. Ill també ha criticat que això ha passat perquè l’Estat, la Generalitat i els ajuntaments “han posat una catifa vermella” amb les polítiques d’habitatge.

Per la seva banda, l’alcaldessa, Ada Colau, ha fet costat als inquilins dels pisos d’Azora i s’ha adreçat als responsables de l’empresa: “Han de tenir molt clar que l’Ajuntament està al costat dels llogaters sense cap mena de dubte”. En paral·lel, Colau ha reclamat una vegada més una regulació dels preus dels lloguers. Precisament aquest dijous, el Sindicat de Llogaters va dur la protesta al Parlament.