La Junta de Tractament de Lledoners ha acordat l’aplicació de l’article 100.2 a Raül Romeva i Oriol Junqueras. Això els permetrà sortir tres dies a la setmana durant sis hores de la presó, però únicament ho podran fer per treballar. A més, segons ha informat la Secretaria de Mesures Penals, Reinserció i Atenció a la Víctima, el permís únicament els permet sortir els dies entre setmana, és a dir, de dilluns a divendres.

Junqueras treballarà al Campus Manresa de la UVic-UCC. El centre universitari ho ha fet públic aquest divendres en un comunicat, en què explica que el centre ha rebut la proposta del doctor en Història del Pensament Econòmic i llicenciat en Història Moderna i Contemporània per impartir docència al campus manresà. Oriol Junqueras iniciarà la relació amb la universitat en les properes setmanes. Encara no està clar el seu paper dins el centre, però ocuparà un lloc de treball vinculat amb la formació contínua de curta durada.

L’article 100.2 del reglament penitenciari estableix que els interns poden sortir unes hores de la presó per treballar o fer activitats formatives o de voluntariat, si així ho decideix la junta de tractament del centre penitenciari. Malgrat tot, és una possibilitat que no suposa un canvi de classificació en el règim del pres.

Ja s’ha aplicat en set dels líders independentistes empresonats

Ja han sortit de la presó mitjançant l’aplicació d’aquest article altres presos independentistes com Jordi Sánchez i Jordi Cuixart, que poden sortir de presó tres dies a la setmana per treballar o fer voluntariat. Pocs dies després, també es va aplicar l’article a Joaquim Forn, que té cinc dies de permís a la setmana, i a Carme Forcadell i Dolors Bassa, que en tenen tres. Alguns han sortit de presó per treballar i d’altres, per fer voluntariat o per cuidar familiars d’edat avançada.