(ACN) Carme Forcadell ha sortit per primer cop de la presó de Mas d’Enric aquest dilluns al matí en aplicació de l’article 100.2. Ho ha fet en un vehicle conduït pel seu marit. La Junta de Tractament del centre va acordar la setmana passada que l’expresidenta del Parlament pogués sortir tres dies entre setmana per fer voluntariat i tenir cura d’un familiar d’edat avançada. Ho havia demanat Forcadell, classificada en segon grau. Podrà estar fora de la presó nou hores al dia, inclòs el temps de desplaçament.

Forcadell ha sortit de Mas d’Enric abans de dos quarts de nou del matí. Ha saludat discretament des del vehicle conduït pel seu marit, que l’ha recollit. “Persistim”, ha apuntat a través de les xarxes socials amb una fotografia d’ella sortint de la presó.

Dolors Bassa també obté el permís per sortir

L’exconsellera Dolors Bassa també ha sortit aquest dilluns per primer cop de la presó de Puig de les Basses en aplicació de l’article 100.2. Ho ha fet poc abans de les 12 del migdia. La Junta de Tractament del centre penitenciari la va autoritzar la setmana passada a deixar Puig de les Basses tres dies a la setmana durant vuit hores al dia per tenir cura d’un familiar d’edat avançada. Bassa ha sortit caminant, un vehicle amb la seva germana i altres familiars l’esperava a l’entrada de la presó.

Jordi Cuixart també va començar a fer ús d’aquest article la setmana passada. Altres presos també el podran utilitzar després que les juntes de les seves presons ho hagin autoritzat, com Jordi Sànchez i Joaquim Forn.