El president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, ha sortit aquest dijous al matí de la presó de Lledoners i ha anat fins a Sentmenat (el Vallès Occidental) per treballar a Aranow, l’empresa d’envasos de productes que dirigeix. El president d’Òmnium Cultural ha sortit de la presó cap a les nou del matí i poc després ha arribat a les dependències d’aquesta seu, on els treballadors l’han rebut amb un fort aplaudiment.

Així, aquest dijous ha estat el primer dia que Cuixart gaudeix de l’article 100.2 del Reglament penitenciari que va concedir-li la Junta de Tractament de Lledoners. El president d’Òmnium estarà cinc dies a la setmana -de dilluns a divendres- fora del centre durant nou hores i mitja per treballar, a excepció de dos dies que, a més de fer part de la jornada laboral, a la tarda farà de voluntari a una fundació que treballa amb persones amb risc d’exclusió social. No s’ha difós el nom de l’entitat. Al vespre, tornarà a la presó de Lledoners per passar-hi les nits.

Jordi Cuixart treballadors

Sànchez i Forcadell també el tenen concedit

La Junta de Tractament de Lledoners també va concedir l’article 100.2 a l’expresident de l’Assemblea Nacional Catalana Jordi Sànchez. En el seu cas, té permís per sortir tres dies entre setmana durant 11 hores per fer de voluntari. De moment, però, Sànchez encara no ha començat a gaudir d’aquest permís.

Aquest dimecres també va rebre aquesta concessió l’expresidenta del Parlament Carme Forcadell, que podrà sortir de la presó de Mas d’Enric (el Tarragonès) tres dies entre setmana durant nou hores per fer tasques de voluntariat i tenir cura d’un familiar d’edat avançada.