Joaquim Forn ha sortit de la presó de Lledoners per anar a treballar a Mediapro a dos quarts de vuit del matí. L’ex-tinent d’alcalde del govern de Xavier Trias ha sortit del centre penitenciari acompanyat de la seva filla, Beta Forn, i d’un familiar i ha saludat els periodistes amb un fort ‘Bon dia’. Després, la seva filla li ha fet una fotografia per piular a Twitter i seguidament han agafat el cotxe i s’han dirigit cap a Barcelona.

A través de Twitter, han contestat la piulada el regidor de Presidència de Barcelona en Comú, Jordi Martí Grau, que li ha desitjat “que vagi bé la feina” i ha demanat “que s’acabi aviat aquesta injustícia”. També li ha respost la presidenta del grup municipal de JxC, Elsa Artadi que ha afirmat: “No oblidem que aquest permís penitenciari no és la llibertat ni la justícia que et mereixes”.

Aquest dijous és el primer dia que Forn gaudeix de l’article 100.2 del Reglament penitenciari, acordat per la junta de tractament, que permet sortir unes hores del centre penitenciari per treballar o fer tasques de voluntariat. En el cas de Forn, el permís és de 12,5 hores cinc dies de la setmana, de dilluns a divendres. A la nit, haurà de tornar puntualment a la presó a dormir i els caps de setmana hi haurà d’estar les 24 hores.

Forn s’incorpora al departament legal de Mediapro, segons va confirmar el mateix director general de la productora, Jaume Roures. S’ocuparà de tot el que fa referència al dret públic.

L’exconseller d’Interior segueix la via que va encetar Jordi Cuixart, que fa just una setmana va començar a treballar a la seva empresa. També s’han acollit al 100.2 l’expresidenta del Parlament Carme Forcadell i l’exconsellera de Treball Dolors Bassa. A totes dues se’ls ha concedit el permís d’unes hores per fer voluntariat i tenir cura d’un familiar malalt. En tots els casos, els presos han de tornar al centre penitenciari a dormir.