La número dos de JxC al Congrés dels Diputats, Míriam Nogueras, ha reblat que “no se’ns pot responsabilitzar que els espanyols votin la dreta o la ultradreta”. Ho ha dit hores després que el candidat del PSC al Senat, Manuel Cruz, hagi afirmat que l’independentisme és “una fàbrica de simpatitzants de Vox”. En una entrevista al programa ‘bàsics’, de betevé, Nogueras s’ha tret de sobre qualsevol responsabilitat.

Ha assegurat que “a nosaltres la gent ens vota perquè vol la independència”, i alhora ha dit que “no pot ser que se’ns faci responsables del govern que es formi a l’Estat”. Míriam Nogueras ha negat qualsevol suport al PSOE si guanya les eleccions generals del 2019 i ha insistit: “Si al final governen les dretes és perquè els espanyols han votat les dretes”.

Pressió a ERC per la unitat

La número dos de Laura Borràs sí que ha admès, però, que els vots de JxC “sí que hi seran si hi ha diàleg, negociació, pacte i política”. En aquest sentit, Nogueras ha redoblat la pressió a ERC per tal de formar un bloc unitari independentista al Congrés, tal com va proposar Borràs al debat de TV3. “Hauria de ser possible”, ha dit, perquè “en el moment d’excepció en el qual estem cal prendre decisions excepcionals”. A més ha recordat que malgrat les diferències entre JxC i ERC, les dues forces governen juntes la Generalitat.