Nou capítol en l’enfrontament entre el districte de Ciutat Vella i el Gremi de Restauració de Barcelona per l’aplicació de l’ordenança de terrasses. En el darrer plenari del districte, la regidora Gala Pin va acusar el director del Gremi, Roger Pallarols, de voler “fiançar una il·legalitat que s’ha donat durant molt de temps al districte de Ciutat Vella”.

Pin va respondre a una pregunta del Grup Municipal del PDeCAT, que va qüestionar “per què l’aplicació de l’ordenança de terrasses està tenint problemes a Ciutat Vella i no a la resta de la ciutat”. La regidora va assegurar que no és que hi hagin més problemes, sinó que “és el districte amb més terrasses”. Gala Pin va afegir que “no s’està cedint al clientelisme i a les pressions del senyor Pallarols”, de qui diu que té “contactes amb molts partits des de fa temps”, apel·lant al seu passat com a regidor socialista.

Pin el va acusar de demanar contínuament “consolidar una il·legalitat  i convertir-la en norma”. Segons Pin hi ha molts comerciants i restauradors que respecten la normativa i, en canvi, Pallarols “vol presentar-se com un conseguidor davant de determinats grups polítics”. Pin va concloure la intervenció assegurant que “no estem aquí per cedir a cap pressió”.

 

Comissió per investigar l’aplicació de l’ordenança a Ciutat Vella

La reacció de Pin arriba pocs dies després de la compareixença conjunta del Gremi de Restauració i tots els grups de l’oposició, excepte ERC i la CUP, per anunciar que impulsaran la creació d’una comissió d’investigació sobre com s’està aplicant l’ordenança de terrasses al districte de Ciutat Vella. Segons els restauradors el districte, ja ha notificat sancions a 100 de les 400 terrasses i que “aquest excés de zel” posa en risc els llocs de treball als establiments afectats.