El Gremi de Restauració i tots els grups de l’oposició municipal, excepte ERC i la CUP Capgirem Barcelona, han acordat la constitució d’una comissió especial de seguiment de l’aplicació de l’ordenança de terrasses a Ciutat Vella. Els restauradors fa mesos que denuncien amb diverses accions que està havent-hi una onada de supressions de terrasses en punts com la plaça de Santa Maria del Mar, el passeig de Joan de Borbó i altres emplaçaments del districte.

El Gremi de Restauració assenyala com a responsable de la manca d’entesa la regidora de Ciutat Vella, Gala Pin. Li reclamen que se cenyeixi a l’acord sobre l’ordenança signat abans de l’estiu. Un acord, però, que no té el vistiplau de la Federació d’Associacions de Veïns de Barcelona, que el 5 de desembre va anunciar que impugnava l’ordenança.

Oposició i restauradors acusen Pin d’estar incomplint l’ordenança aprovada abans de l’estiu i d’estar aplicant inspeccions amb excés de zel. El gremi assegura que el districte vol crear un problema on no n’hi ha, perquè l’espai ocupat per les terrasses no supera el 10 per cent de mitjana. De les 400 terrasses que hi ha actualment al districte diuen que un centenar han rebut notificacions per reduir el nombre de taules. Els partits de l’oposició denuncien manca de voluntat de diàleg i, a banda de la comissió d’investigació, exigiran també una reunió amb l’alcaldessa Ada Colau.

Els restauradors no descarten “una plantada”

El president del Gremi de Restauració de Barcelona, Pere Chías, ha assegurat en una entrevista a ‘bàsics’ que l’ofensiva contra les terrasses a Ciutat Vella s’està tornant una “situació insostenible” i per això no descarta que el sector pugui fer “una plantada important”.

[vc_row][vc_column][vc_btn title=”L’entrevista sencera al Gremi de Restauradors de Barcelona” style=”flat” shape=”square” color=”pink” size=”lg” align=”center” i_type=”material” i_icon_material=”vc-material vc-material-arrow_forward” css_animation=”none” add_icon=”true” link=”url:https%3A%2F%2Fbeteve.cat/basics/gremi-restauracio-oposicio-terrasses-ciutat-vella/|||” css=”.vc_custom_1542209372527{margin-top: 10px !important;margin-right: 10px !important;margin-bottom: 10px !important;margin-left: 10px !important;}” el_id=”caixa-vermella”][/vc_column][/vc_row]