Els partits de l’oposició a l’Ajuntament coincideixen a dir que el projecte de Colau està “esgotat” i que un tercer mandat seria una notícia “pèssima”. Ho han dit després que l’alcaldessa anunciés que repetirà com a candidata de BComú a les eleccions municipals del 2023. Els grups de l’oposició a l’Ajuntament han fet un balanç negatiu dels vuit anys que ha ocupat l’alcaldia.

ERC considera que el projecte dels comuns per a la ciutat presenta “símptomes d’esgotament” i creu que el darrer mandat ha estat “perdut”. Junts apunta que el balanç dels vuit anys de Colau serà “una llosa”. Al seu torn, Cs reivindica que la ciutat necessita un canvi i el PP crida a “desallotjar-la” de l’alcaldia el 2023. Valents creu que Barcelona “no superarà” un altre mandat “destructiu” de Colau.

ERC: “És un projecte esgotat”

Esquerra considera que el projecte de Colau està “esgotat”. La portaveu del partit, Elisenda Alamany, ha afirmat que el mandat actual ha estat “un mandat perdut” perquè no s’han atès “qüestions quotidianes bàsiques”, entre les quals ha esmentat la seguretat, la neteja o el civisme, ni tampoc temes “de fons” com el model turístic. En aquest sentit, Alamany ho argumenta, en part, per la “formació estranya” del govern amb el PSC, amb “dos socis que tenen opinions contràries”.

Junts veu un tercer mandat de Colau com una “pèssima notícia”

El portaveu de Junts a l’Ajuntament, Jordi Martí, considera que “un tercer mandat d’Ada Colau com a alcaldessa seria una pèssima notícia per a Barcelona i els barcelonins”. En aquest sentit, creu que els dos primers mandats “seran una llosa i la pitjor herència per al futur govern municipal“. De fet, considera que “Barcelona està vivint un dels pitjors moments dels darrers anys”.

Cs: “El 2023 seran unes eleccions de Colau, ‘sí’; Colau, ‘no'”

Per la líder de Ciutadans a l’Ajuntament, Luz Guilarte, l’anunci de la candidatura de Colau “mai no és una bona notícia“. “La senyora Colau és sempre un problema per a Barcelona”, afirma. Situa les eleccions municipals del 2023 en clau de votar a favor o contra Colau, lloc on també situa el PSC i ERC, a qui considera “còmplices de la deixadesa i la degradació” de la ciutat. “El que hauria d’haver fet fa molt de temps és dimitir i deixar d’emprenyar i de degradar Barcelona“, ha sentenciat.

PP: “Vol un tercer mandat per acabar de destrossar la ciutat”

El PP creu que és “imprescindible treure Colau de l’alcaldia” perquè considera que “vol un tercer mandat per acabar de destrossar la ciutat“. El líder popular a l’Ajuntament, Josep Bou, ha afirmat que “Colau ha posat en marxa una bomba de rellotgeria durant aquests vuit anys i ara el següent alcalde en patirà les conseqüències”. Segons Bou, “Barcelona explotarà en qualsevol moment i serà en la propera legislatura”. Atribueix al govern de Colau la inseguretat “desfermada”, falta de neteja, urbanisme “lamentable” i una “guerra acarnissada contra el vehicle privat”.

Valents: “No és una bona notícia”

“Per als barcelonins no és una bona notícia que Colau s’hi presenti de nou”. La presidenta de la formació, Eva Parera, s’ha expressat així en un comunicat, en què afirma també que “la ciutat no pot estar 12 anys en mans del populisme i la decadència de Colau”. Per Parera, “el projecte d’Ada Colau ha arribat al final i així ha ser si volem posar fi a la seva política del ‘no a tot‘”.