L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha anunciat aquest dijous que es presenta com a candidata a les eleccions municipals del 2023 per optar a un tercer mandat. “Serà un honor i una alegria poder optar a aquest tercer mandat per consolidar el projecte de la Barcelona del futur”, ha expressat. La decisió final l’ha anunciat en una roda de premsa que es pot seguir en directe en aquesta pàgina, acompanyada dels tinents d’alcalde Janet Sanz, Laura Pérez i Jordi Martí.

Ada Colau creu tot i que han estat “anys complicats” hi ha “centenars de projectes de ciutat que es mereixen ser consolidats”. Considera que Barcelona ja és una ciutat de referència en termes d’ecologia, justícia social i diversitat econòmica i que aposta pels sectors estratègics del segle XXI, i creu que “aquest model necessita un tercer mandat”.

El lema que ha triat Barcelona en Comú per anunciar la candidatura de Colau és “Barcelona guanya vida”. La proclamació s’ha fet, a més, en un entorn verd, als Jardins del Doctor Pla i Armengol del Guinardó, inaugurats recentment.

“M’hi presento per guanyar”

Durant la seva intervenció, Colau ha assegurat que fa el pas de presentar-se per guanyar les eleccions municipals del 2023. “M’hi presento perquè estic convençuda de poder guanyar les eleccions. Si pensés que no les puc guanyar, no m’hi presentaria”, afirma. Espera, a més, que aquesta victòria estigui acompanyada de més suports. “Una de les coses que m’il·lusiona és que hi ha gent que reconeix que no em va votar i que ara em diu que em votarà“, explica.

“És el tercer mandat i l’últim”

Sobre que passarà més enllà d’aquest tercer mandat, l’actual alcaldessa ha estat taxativa: “És el tercer mandat i l’últim”. Creu que “tres mandats són suficients”. “Vaig amb molta il·lusió a un tercer mandat”, assegura, però també afegeix que després serà “un bon moment” per deixar pas a “moltíssima gent molt vàlida”.

L’anunci de la candidatura: “Això no era obvi”

L’alcadessa ha assegurat que el temps d’espera a l’hora d’anunciar la candidatura “no ha estat una escenificació”. “A mi no em sembla evident que hagués d’optar a un tercer mandat”, ha assegurat. L’anunci arriba dies després de la proposta de les bases de Barcelona en Comú, que va avalar que Colau es presenti a la contesa electoral per tercera vegada consecutiva per governar la ciutat.

Confessa que no s’ha penedit “ni un sol dia” de la seva dedicació política però reconeix que en la decisió hi ha “costos personals”, i que n’ha parlat amb el seu entorn més proper i la família.