ada colau candidata eleccions municipals 2023

Quan falta gairebé un any per a les eleccions municipals del 2023 a Barcelona, l’alcaldessa, Ada Colau, ha anunciat que opta a un tercer mandat. La líder de Barcelona en Comú es presentarà a les primàries del parit per ser escollida candidata. “Hi ha un projecte que m’il·lusiona més que mai“, ha dit Colau. Després de l’aval de les bases de BComú, assegura que és necessari un tercer mandat per “culminar el projecte de transformació” de Barcelona. Ha deixat clar, però, que serà “el tercer mandat i l’últim“.

Quins motius ha al·legat Ada Colau per decidir presentar-se com a candidata a les eleccions municipals del 2023?

Consolidar la transformació de Barcelona

Ada Colau assegura que és “un honor i una alegria” poder optar a un tercer mandat a l’alcaldia de Barcelona per “consolidar el projecte de transformació de la Barcelona del futur“; un model, que diu, “ja es fa visible”. Ha recordat que Barcelona és la ciutat amb més inversió social de l’estat i amb més pressupostos destinats a l’habitatge social.

En la mateixa línia de la transformació, ha apostat per seguir quatre anys més al capdavant del govern municipal per fer “una ciutat més verda i justa” que “no deixi ningú enrere i […] no quedi en mans de l’especulació”.

Mandats marcats per l’1-O, la covid i la guerra

El primer mandat d’Ada Colau ha estat marcat per l’1-O i totes les conseqüències polítiques i judicials; el segon, per la sentència contra els líders independentistes, per la pandèmia de la covid i per la guerra a Ucraïna. En aquest sentit, Colau ha definit aquests darrers set anys com a “complicats”. “Ens ha tocat un període històric molt complicat“, ha dit. Assegura que el govern municipal ha hagut de fer front a moltes dificultats i a “replanificar” projectes i inversions. Assegura que hi ha “centenars de projectes” a “tots els barris” que calen finalitzar. Per això, creu que “val la pena” el tercer mandat.

Sumar el màxim de suports

Ada Colau ha dit que, abans de prendre la decisió, ha tingut “dubtes raonables“, però que ara accepta la proposta de presentar-se el 2023 “amb tot el convenciment”. En la línia de consolidar la transformació, assegura que el seu objectiu principal és guanyar les eleccions i “sumar el màxim de suports“.

“Una de les coses que més m’il·lusiona és escoltar persones que em diuen: ‘No et vaig votar, però ara et votaré'”, ha dit. Per això, ha afegit: “Faig el pas convençuda que guanyarem les eleccions“.

“Un projecte que m’il·lusiona més que mai”

Ada Colau ha aprofitat la seva compareixença per agrair la tasca de tot l’equip de Barcelona en Comú. “Això és una feina d’equip. Valoro molt la seva feina i la dedicació”, ha dit l’alcaldessa de Barcelona. En aquesta línia, ha dit que mai no ha dubtat “ni un segon” de fer el pas a la política i acceptar ser alcaldessa de Barcelona i ara es mostra convençuda de governar fins al 2027. “Hi ha un projecte col·lectiu que m’il·lusiona més que mai“.

Tercer i “últim mandat”

“Per mi, és el tercer mandat i l’últim. És raonable, en termes de sostenibilitat personal i per consolidar el projecte, que tres mandats són suficients”, ha dit. Assegura que, si guanya les eleccions municipals del 2023 i aconsegueix de nou l’alcaldia, el 2027 “serà un bon moment per passar el relleu a altra gent molt vàlida“.