L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha demanat al líder d’ERC a l’Ajuntament, Ernest Maragall, que es disculpi per les acusacions del Barcelonagate: “No van ser un malentès, va insinuar que em vaig aprofitar de l’espionatge”. En concret, aquest dilluns el republicà va apuntar Colau com a “beneficiària indirecta” de l’espionatge a un negociador d’ERC després de les eleccions municipals del 2019, i al socialista Jaume Collboni com a “beneficiari directe.”

És rotundament fals. Vaig escriure-li en privat per mostrar-li decepció i tristor davant de les acusacions
Ada Colau, alcaldessa de Barcelona

De fet, l’alcaldessa i líder dels comuns a Barcelona ha lamentat la posició de Maragall “després de tots els acords i la sintonia en temes de ciutat” que han tingut el govern municipal i ERC els darrers tres anys de mandat. En aquest sentit, Colau també ha recordat que BComú va sumar-se a la proposta dels republicans de fer un plenari extraordinari a l’Ajuntament per demanar que s’investigui el Catalangate i se’n depurin responsabilitats.

L’Ajuntament estudiarà mesures judicials

En paral·lel a la resposta a l’acusació de Maragall, Colau també ha anunciat que els serveis jurídics de l’Ajuntament de Barcelona estan estudiant “la millor manera per personar-nos a la causa”. L’alcaldessa ho ha justificat perquè se sàpiga tota la veritat i se’n puguin demanar responsabilitats: “L’Ajuntament som els primers interessats que s’esclareixi la veritat”, ha reblat Colau.