Recreació virtual de l'eix verd del carrer del Consell de Cent

La Comissió d’Urbanisme del mes de maig ha tombat la proposta de Junts per fer una consulta ciutadana sobre la superilla de l’Eixample. La formació volia aprofitar que aquest mes el Ple de l’Ajuntament de Barcelona aprovarà el nou Reglament de participació per preguntar als barcelonins si estan d’acord amb la superilla (que transformarà quatre carrers de l’Eixample i crearà quatre places). Ara bé, el vot en contra del govern municipal (BComú i el PSC) i ERC ha fet caure la proposta.

Jordi Martí (Junts) ha assegurat que “no hi ha unanimitat cívica, ni veïnal ni tècnica” sobre el projecte de transformació de la superilla i per això ha demanat que, “independentment que hi estiguem d’acord o no, posem a debat ciutadà el projecte“. La tinenta d’alcalde d’Urbanisme, Janet Sanz, ha respost a Martí que “fa veure que parla de democràcia, però amaga la intenció d’aturar la superilla”. I ha afegit: “La superilla no es pot posposar ni es posposarà”.

Des d’ERC, Jordi Coronas ha justificat el no a la consulta, d’una banda, perquè veu en la proposta de Junts “un ús de la participació ciutadana en funció de la posició del partit” i, de l’altra, perquè suposa “magnificar un projecte que no és tan transformador”. Per contra, Cs, el PP i Valents han votat “sí” a la consulta sobre la superilla.