El regidor de Presidència, Jordi Martí, ha assegurat que l’Ajuntament de Barcelona està mediant entre la propietat i els llogaters dels 14 locals de les Corts que tenen una amenaça d’haver de marxar a finals del mes de maig. Són, en concret, els locals del carrer del Doctor Nubiola i Espinós (darrere del Mercat de les Corts) que el propietari volia vendre al consistori en el marc del programa Amunt persianes com a locals buits, malgrat tenir activitat.

Tota la solidaritat. L’Ajuntament estem mediant i farem tot el possible perquè la propietat no se surti amb la seva
Jordi Martí, regidor de Presidència

Martí ha insistit que el consistori està mediant entre les dues parts “per trobar la millor de les solucions” per a les empreses i entitats establertes als locals. Ho ha dit a la Comissió d’Economia del mes de maig, com a resposta a dos precs d’ERC i de Junts. Jordi Castellana (ERC) ha demanat “que s’impliqui qui faci falta” per evitar que els llogaters hagin de marxar i Ferran Mascarell (Junts) ha reclamat que “algú s’hauria de fer responsable” de la polèmica que hi ha hagut amb els 14 locals.

La culpa, del propietari dels locals

Davant d’això, Jordi Martí ha negat que l’Ajuntament sigui el culpable que els llogaters estiguin a punt de quedar-se al carrer: “L’actuació municipal ha estat irreprotxable”. En aquest sentit, Martí n’ha atribuït tota la responsabilitat al propietari dels locals, que va fer-ne “un mal ús” i a qui ha acusat “d’haver mentit” a l’hora de presentar 14 locals plens d’activitat a un concurs que buscava la compra de locals buits.

Martí també ha defensat que, un cop el consistori va conèixer que als locals hi havia empreses i entitats, el mateix Ajuntament va deixar fora de l’operació de compra els 14 locals. Posteriorment, el propietari també va renunciar a vendre dos locals més (a la mateixa finca), que en aquest cas sí que estaven buits.