Ada Colau tornarà a ser la candidata de Barcelona en Comú a les eleccions municipals del 2023. L’alcaldessa ha acceptat optar a un tercer mandat després de rebre la proposta i aval de les bases del partit. Ho ha anunciat aquest dijous als Jardins del Doctor Pla i Armengol, al Guinardó. El lema triat per la formació per fer l’anunci ha estat “Barcelona guanya vida”.

“Hi ha centenars de projectes que mereixen ser consolidats”

Colau ha anunciat que per ella “serà un honor i una alegria poder optar a aquest tercer mandat per consolidar el projecte de la Barcelona del futur”. Creu que hi ha “centenars de projectes de ciutat que es mereixen ser consolidats”, i considera que el model de ciutat que Barcelona en Comú ha desplegat durant aquests anys necessita d’aquest tercer mandat.

“M’hi presento per guanyar”

L’actual alcaldessa assegura que es presenta com a candidata “per guanyar” les eleccions i perquè està “convençuda” de poder-ho fer. “Si pensés que no les puc guanyar no m’hi presentaria”, conclou. Afegeix, però, que si aconsegueix tornar a ser alcaldessa aquest seria el seu tercer i últim mandat, i que després s’hauria de deixar pas a “moltíssima gent molt vàlida”. “Tres mandats són suficients”, assegura.

Un tercer mandat avalat per la militància

El Codi d’ètica política dels comuns limita els càrrecs públics a dos mandats i estableix que qualsevol excepció, com és el cas, s’ha de validar. Un vistiplau de la militància que es va produir en el plenari de la formació dissabte, 14 de maig. Aquesta, per tant, serà la tercera vegada que l’actual alcaldessa es presenta a les eleccions municipals: la primera va ser el 2015 i es va convertir en la primera dona al capdavant de l’Ajuntament de Barcelona. Quatre anys més tard, el 2019 va tornar a repetir com a candidata i, de nou, va ser investida alcaldessa de la ciutat.