on em toca votar 28 maig eleccions municipals 2023
Foto: Clara Soler

On em toca votar el 28 de maig?” o “On he de votar el 28-M?” són dues preguntes que molts ciutadans es poden fer aquest any si s’han canviat de llar els darrers mesos o tenen un col·legi diferent respecte a les eleccions al Parlament del 14-F del 2021. A Barcelona hi haurà 302 punts de votació per a les eleccions municipals 2023. A diferència dels comicis anteriors, els del Parlament de Catalunya, marcats per la pandèmia, enguany hi haurà 63 col·legis menys que aleshores, però 31 més que en les últimes municipals, les del 2019.

Et preguntes on et toca votar a les eleccions municipals del 28 de maig? Vols saber si tens un col·legi electoral diferent del febrer del 2021? Aquí t’oferim una guia per saber-ho.

On em toca el 28-M? Així ho pots saber

En aquestes eleccions hi ha menys punts de votació que als comicis del 14-F, marcats per la pandèmia. Per tant, és possible que el teu col·legi electoral hagi canviat. Tens diverses opcions per consultar on votar a les municipals del 2023 de Barcelona:

  • A la targeta censal que envia l’Oficina del Cens Electoral. A més de l’adreça del col·legi electoral, hi consta la secció censal i la mesa corresponent.
  • Trucant al 010 o al servei d’atenció telefònica 901 101 900.
  • Visitar presencialment l’Ajuntament o la delegació provincial de l’Oficina del Cens Electoral d’empadronament.
  • Si vius a Barcelona, pots fer la consulta a través de la seu electrònica de l’Ajuntament de Barcelona.
  • Tant si vius a Barcelona com si no, pots fer la consulta al web de l’Institut Nacional d’Estadística.

Documentació necessària per votar el 28-M

Per votar a les municipals del 28 de maig, hauràs d’identificar-te amb el DNI, passaport o permís de conduir. En el cas dels ciutadans de la Unió Europea podran emprar la targeta de residència, mentre que els electors procedents de països extracomunitaris s’hauran d’identificar amb la targeta d’identitat.

Tots els documents hauran d’incloure una foto del votant i hauran de ser originals.

Què vols saber de les eleccions municipals a Barcelona?