En la seva aposta per una llista transversal, Neus Munté no ha concretat amb qui vol sumar ni si accepta les primàries que planteja el filòsof Jordi Graupera. La candidata del PDeCAT s’ha limitat a dir que treballarà per “sumar amb una candidatura que sigui guanyadora”. En la conferència, s’ha presentat el nou lema de precampanya “Remuntem Barcelona”, fent un joc de paraules amb el seu cognom i la voluntat de fer remuntar la ciutat amb “una alternativa de ciutat real”.

“Vull ser la propera alcaldessa de Barcelona”, ha afirmat Munté, que ha carregat contra Ada Colau per haver centrat la gestió “en la ideologia i no les persones”. “Massa gesticulacions i ben pocs resultats”, ha sentenciat. L’alcaldable del PDeCAT ha desgranat algunes propostes del seu projecte de ciutat i ha defensat transformar el Morrot, establir un salari mínim, impulsar el cobriment de la ronda de Dalt, un pacte sobre el model d’escoles bressol o treballar en “un altre somni olímpic al costat dels Pirineus”.

“Barcelona no pot oblidar l’1-O”

La candidata ha defensat una Barcelona que exerceixi de capital de Catalunya i ha advertit que la ciutat “no pot oblidar l’1-O, ni el que vam fer ni el que ens vam fer; ni tampoc el 9-N”. Munté ha arrencat el discurs amb un record per als polítics independentistes que són a la presó i a l’estranger, amb una menció especial per a Joaquim Forn. “Us volem a casa, no més a prop o a mig camí, us volem a casa”, ha dit.

A la conferència hi han assistit tots els regidors del PDeCAT i també representants de BComú (Jaume Asens), ERC i el PSC. També hi havia l’expresident Artur Mas, alguns consellers del govern català i l’exconseller Ferran Mascarell, que va defensar unes primàries per escollir un candidat sobiranista.