En aquest sentit, ha lamentat haver pagat la “multa” dues vegades, primer abonant l’import a Hisenda amb efectes retroactius i ara amb la dimissió. “Soc conscient que la innocència no val per a res“, ha afegit, davant d’una societat “ofegada pel soroll” i per la “desinformació interessada“.

Hores després de conèixer les informacions sobre el frau fiscal, Màxim Huerta ha comparegut al Ministeri de Cultura per fer oficial la dimissió anunciada minuts abans. Fa menys d’una setmana que Huerta va ser escollit pel president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, per ocupar el càrrec de ministre. La composició del nou govern de Pedro Sánchez es va conèixer el 7 de juny passat.

José Guirao, nou ministre de Cultura i Esport

El gestor cultural José Guirao ocuparà el càrrec de ministre de Cultura i Esports que ha quedat vacant després de la dimissió de Màxim Huerta. Guirao (Pulpí, 1959) va ser director de Belles Arts i Arxius del Ministeri de Cultura entre el 1993 i el 1994. A banda, va ser director del Museu Reina Sofía de Madrid entre el 1994 i el 2001. També ha estat director de La Casa Encendida de Madrid, el centre cultural de Cajamadrid, entre el 2002 i el 2014. A més, ha estat director general de la Fundación Montemadrid i és patró de la Fundación Federico García Lorca, de la Fundación Antonio Gala i de la Fundación Museo del Grabado Español Contemporáneo de Marbella. També és professor convidat del Màster de Gestió Cultural de la Universitat Carlos III de Madrid.

Segons fonts del Govern espanyol, Guirao prendrà possessió a les 11 del matí d’aquest dijous davant el Rei al Palau de la Zarzuela.