El conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani, ha presidit la primera reunió d’aquestes característiques, que ha servit per traçar un pla d’acció futur per atendre l’arribada dels joves estrangers sense referents familiars (MENA) i la immigració.

La trobada ha estat transversal i hi han participat una vintena de representants dels diversos departaments de la Generalitat, la tinenta d’alcalde de Drets Socials de l’Ajuntament de Barcelona, Laia Ortiz, i diferents entitats socials.

Per la seva banda,  El Homrani ha assegurat que ens trobem dins una “crisi humanitària” i ha reclamat responsabilitat a l’estat espanyol per abordar aquesta problemàtica. A més, ha assegurat que s’atendran tots els menors que arribin però des d’un punt de vista transversal, amb implicació de tots els departaments de la Generalitat.

Mentrestant, Ortiz ha assegurat que Barcelona treballa per acollir els menors immigrants i ha explicat que la ciutat formarà part del grup tècnic. A més, en la reunió ha posat sobre la taula la necessitat de dur a terme accions concretes. A més, en la mateixa línia que El Homrani, la tinenta d’alcalde de Drets Socials ha reclamat a l’estat espanyol que s’impliqui i destini recursos econòmics per a l’atenció de l’arribada de menors immigrants i refugiats.

Aquest any podrien arribar uns 3.000 menors sense referents familiars

El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies alerta que aquest any l’arribada de menors es pot duplicar respecte 2017, i es podria situar en 3.000 joves. El 2016, la Generalitat va atendre’n 684, i el 2015, 377.