“Com a alcaldessa, la meva obligació és demanar més efectius”, ha dit Colau al costat del conseller d’Interior, per abordar qüestions com els narcopisos. Miquel Buch ha respost que de moment no hi ha la previsió d’ampliar el número de mossos a Barcelona, que es manté estable des de fa dos anys. El conseller ha dit que l’Ajuntament ja ha dissenyat un pla per a l’estiu i ha afegit que “la seguretat és movible” i que “ningú no diu que en un moment determinat es pugui canviar d’estratègia”.

Prova pilot contra els furts

En la compareixença, Colau ha anunciat una prova pilot de la Guàrdia Urbana perquè en els atestats per furts fets per autors reincidents es pugui acreditar que es tracta d’un delicte continuat, per tal de poder-los aplicar penes de presó i antecedents penals. “Volem acabar amb la sensació d’impunitat”, ha explicat l’alcaldessa, que ha dit que els furts han repuntat i que representen el 60 % dels delictes que es produeixen a la ciutat.

Perquè aquesta prova prosperi, l’alcaldessa ha demanat la col·laboració amb la fiscalia i els jutjats. Tant Colau com Buch han volgut exhibir bona sintonia institucional i han elogiat la coordinació entre Mossos i Guàrdia Urbana. Una tasca conjunta que han assegurat que mantindran en la lluita contra els narcopisos a Ciutat Vella i contra la venda ambulant irregular. “No hi ha cap zona d’impunitat a la ciutat”, ha sentenciat Colau en un missatge que ha volgut llançar als comerciants.