Els exalcaldes socialistes Narcís Serra i Joan Clos han assegurat que farien un debat electoral amb un candidat a la presó. Tots dos han respost aquesta pregunta en el programa ‘El matí de Barcelona’ de betevé després que, aquest dimarts, el candidat del PSC a l’alcaldia, Jaume Collboni, va rebutjar fer un debat amb l’alcaldable de JxC, Joaquim Forn, que està en presó preventiva perquè “s’han de fer amb candidats que puguin ser alcaldes”.

Narcís Serra ha dit que faria el debat “sense cap problema perquè no hi ha sentència”. “Mentre no hi hagi sentència hi ha presumpció d’innocència”, ha defensat l’exalcalde, que ha recordat que ell va estar inculpat molt de temps -pel cas dels sous de CatalunyaCaixa– i que finalment va ser absolt. Al seu torn, Joan Clos s’ha mostrat també partidari d’un debat a la presó. “Sí, per què no?”, s’ha preguntat.

L’exalcalde Xavier Trias, que també ha participat en el programa, ha replicat les paraules de Jaume Collboni i ha assegurat que “s’equivoca i no hauria de dir mai això”. Trias ha afegit que “no té sentit” que no es pugui fer un debat amb Joaquim Forn perquè està a la presó i ha recordat que “no ha estat condemnat a res”. Justament, Forn va respondre via Twitter les paraules de Collboni i va lamentar que se’l condemni sense haver acabat el judici.

Ernest Maragall defensa un debat “amb tots els candidats”

En tot aquest debat s’hi ha sumat també el candidat d’ERC a l’alcaldia, Ernest Maragall, que ha defensat que es pugui debatre amb tots els candidats, també Joaquim Forn. En una piulada, Maragall ha dit que treballa per fer-lo fora de la presó i que, si no pot ser, és partidari de fer-lo dins per “evidenciar la vergonya democràtica que suposa”.