L’alcaldessa, Ada Colau, i el candidat a l’alcaldia Manuel Valls s’han intercanviat missatges pel cara a cara que han enregistrat per a La Sexta i que s’emetrà aquest diumenge. En un vídeo a YouTube, Colau explica que la conversa va ser “bastant tensa” perquè representen “models de ciutat oposats”. L’alcaldessa va més enllà i acusa Valls de tenir actituds masclistes. En un tuit, el candidat li demana respecte.

“Valls és el campió del ‘mansplaining'”, afirma Colau. En el vídeo, explica que el ‘mansplaining’ és la sensació que té una dona quan “un home més gran ho sap tot i tu no saps res, ets ximple, una nena…”. “I ell t’explica el que tu dius com si fos idea seva”, afegeix. Colau recorda que Valls va ser primer ministre francès i diu que “va acabar amb la popularitat a zero”. “No sabia què fer i es presenta com a alcalde”, diu Colau, que matisa: “Si ho vol, hi té tot el dret”.

Valls: “Ada, joc net”

Manuel Valls ha respost Ada Colau amb un vídeo al seu perfil de Twitter. El candidat de la plataforma Valls BCN 2019, que té el suport de Cs, diu que el cara a cara va tenir “molt bon nivell” i que “va ser respectuós”. “Hem de ser respectuosos l’un amb l’altre”, demana Valls a Colau.

L’alcaldable li reclama també que deixi als periodistes fer la seva feina i que els espectadors valorin el debat “sense apriorismes”. “No veig la política com una guerra”, afirma Valls. “No veig la política sense respecte, sense joc net”, diu el candidat per tancar el missatge.