La candidata del PDeCAT a l’alcaldia, Neus Munté, ha recollit el guant de l’alcaldessa, Ada Colau, perquè a les eleccions municipals del 2019 es centri el debat en Barcelona. Ara bé, ha recordat a Colau que “parlar de Barcelona no és mantenir un discurs equidistant” en relació al procés polític de Catalunya. Munté ha dit que debatre sobre Barcelona és també parlar de la capitalitat de Catalunya i de valors republicans.

L’alcaldable del PDeCAT ha carregat contra la conferència de balanç dels tres anys de mandat que ha fet l’alcaldessa aquest dijous. Per Munté, Colau ha optat per “una valoració autocomplaent sense un bri autocrítica”. “Ha perdut l’oportunitat que va guanyar a les urnes de millorar Barcelona”, ha assegurat la candidata del Partit Demòcrata, que ho ha atribuït a “la incapacitat de crear un clima de diàleg” i de generar projectes per a la ciutat.

En matèria d’habitatge, Neus Munté ha recordat a l’alcaldessa que “tothom sap” que els cicles de construcció de pisos públics són de sis anys i que els projectes que ara acaba “van ser iniciats i liderats per Xavier Trias”.