Per Carina Mejías (Cs), des que Ada Colau va imposar-se a les eleccions municipals del 2015 “el balanç és negatiu”. De fet, Mejías assegura que en aquests tres anys “Barcelona ha perdut” perquè Colau “ha estat incapaç d’arribar a acords” en qüestions com la connexió del Tramvia. Per això, Alfred Bosch (ERC) assegura que “allò que va començar amb el ‘sí se puede’, ha acabat instal·lat en un govern que té por”.

Per la seva banda, Maria Rovira (CUP) també fa autocrítica. Tot i que la cupaire assenyala “la incapacitat de BComú” per elaborar un nou model de ciutat, afegeix que l’oposició tampoc no ha estat capaç “de generar solucions”.

Les polítiques d’habitatge, pedra angular de la crítica

Si bé Ada Colau va fer de la lluita pel dret a l’habitatge una de les banderes de la campanya electoral, els grups creuen que BComú no hi ha fet prou en aquests tres anys. Jaume Collboni (PSC) avisa que “cap de les expectatives que hi havia creades s’han acabat complint” i recorda a Colau —de qui en va ser soci de govern durant un any— que “una cosa és fer discursos i l’altra posar-se al capdavant d’un govern”.

En la mateixa línia Alberto Fernández Díaz (PP) carrega contra l’executiu. Segons el popular, “lluny de resoldre els problemes que va prometre solucionar Colau, s’han agreujat”. A més, assegura que “Barcelona està pitjor avui que fa tres anys” per “la manca d’empenta i la paràlisi”.

Des del PDeCAT, Jaume Ciurana, adverteix que el govern Colau ja no té marge de reconduir la situació en el que queda de mandat: “El govern és un transatlàntic amb el rumb equivocat”, ha dit en al·lusió a les paraules del primer tinent d’alcalde, Gerardo Pisarello. Ciurana ha afegit que “modificar el rumb quan estàs a prop del port és difícil”. El govern municipal tindrà una nova oportunitat d’apropar-se a l’oposició en el ple d’aquest divendres, on necessitarà el seu suport per aprovar un pla de xoc contra els narcopisos.