En obrir la sessió, Colau explica que va idear les Trobades amb l’alcaldessa per no perdre el contacte amb els barris, ja que a l’alcaldia “l’agenda s’omple sola d’actes protocol·laris i reunions” i tot passava a l’edifici principal de la plaça de Sant Jaume. Les sessions funcionen habitualment amb un mateix patró: els veïns demanen torn de paraula i quan s’han fet una sèrie de preguntes o reflexions, Colau respon a continuació.

En la trobada de divendres passat, a l’Escola Casas, del Clot, es van abordar diversos temes. Un dels que més es va repetir entre els assistents va ser l’habitatge i l’augment de preus del lloguer. Al torn de resposta, Colau va dir que des de l’Ajuntament “estem fent tot el que podem”, va reiterar la petició a l’Estat per regular el lloguer i va admetre que el ritme de construcció d’habitatge públic és lent.

Queixes per la tarifació social a les bressol

També hi va haver queixes de dues mares sobre la tarifació social a les escoles bressol. L’alcaldessa va defensar el model, va dir que el 70 % de les famílies paguen menys i que li sap greu per les que paguen més. Colau va carregar contra la Generalitat, que té un deute de 42 milions d’euros amb l’Ajuntament per les bressol i va afirmar que “si ens tornen els diners, la tarifació social s’acabarà immeditament com em dic Ada Colau”.

En la sessió es va parlar també de mobilitat, problemes d’accessibilitat, venda ambulant, drogues o contaminació. Un grup de pares i mares d’alumnes de l’Escola Casas van reclamar a l’alcaldessa que es mitigui l’impacte del trànsit i la pol·lució a la Gran Via, a tocar del centre, sobretot quan s’hagi fet el túnel de Glòries. Colau es va comprometre a seguir l’assumpte. Un altre dels temes que l’alcaldessa va admetre que és molt recurrent en aquestes sessions van ser les queixes per incivisme amb les mascotes.