En el seu discurs, l’alcaldessa ha interpel·lat els grups de l’oposició i els ha demanat “abaixar la bandera electoral” en dos temes: la lluita contra el narcotràfic a Ciutat Vella -i en especial al Raval- i la regulació del lloguer per evitar “pujades abusives de preus”. Colau ha reclamat que en aquests dos temes “cal anar tots a l’una al davant de cap interès partidista”. També ha afegit el finançament del transport públic com una altra qüestió que hauria de quedar fora del debat electoral.

“No ho hem pogut fer tot”

En la conferència, l’alcaldessa ha destacat els “acords de ciutat” que s’han aconseguit en aquest mandat (tancament de la Model, fer arribar el metro a la Marina o l’Espai Barça), el Pla de barris o haver aprovat el Pla d’habitatge. Ara bé, ha admès també que “no ho hem pogut fer tot” i ha posat d’exemple la connexió del tramvia o la funerària municipal. En tots dos casos, però, ha remarcat que la feina està feta i que si no és en aquest mandat es faran en el següent. En el tramvia ha reprotxat a ERC no donar-hi suport, mentre que en la funerària ha lamentat el parer del PSC.

Defensa de la llibertat d’expressió

En el col·loqui posterior, Ada Colau ha replicat la carta del delegat del Govern espanyol a Catalunya, Enric Millo, en què demana als alcaldes mantenir la neutralitat als espais públics. “És molt del PP limitar la llibertat d’expressió”, ha sentenciat l’alcaldessa, que ha afegit que la llibertat d’expressió és un fonament de la democràcia i “no pot haver-hi cap concessió”. Colau ha dit que cal treballar perquè tothom es pugui expressar i ningú no se senti cohibit.

Sobre la polèmica a Podem pel xalet de 600.000 euros que s’han comprat el secretari general de la formació, Pablo Iglesias, i la portaveu Irene Montero, Colau ha dit que ella no ho hauria fet. L’alcaldessa ha lamentat que el tema s’hagi sobredimensionat i que es parli més d’això i no dels casos de corrupció que afecten altres partits. En ser preguntada sobre què votaria ella en la consulta que es farà a la militància, Colau ha dit que ho faria a favor que Iglesias i Montero continuïn en el càrrec.