Coincidint amb el tercer aniversari de la seva victòria electoral, l’alcaldessa ha demanat que a les eleccions municipals de l’any que ve es parli només de Barcelona. Graupera, però, creu que Colau no és sincera quan fa aquesta petició i argumenta que un escenari en què el debat independentista tingui molt de pes l’afavoriria perquè “és en el que ella se sentiria còmode, que els adversaris no parlin de Barcelona i que tot el debat sobre Barcelona recaigui en la seva campanya”.

Graupera remarca que la seva intenció és totalment la contrària i afirma que “nosaltres hem vingut a aprofitar la mobilització social de l’espai sobiranista de Barcelona per posar-los a parlar, discutir i somiar sobre Barcelona”. Per això s’adreça a Colau per dir-li que “no es preocupi que li donarem un debat robust perquè el que volem és que es vegi que hi ha models diferents de ciutat”.

Consulta sobre el reglament de les primàries

Graupera ha anunciat que ja té enllestit un esborrany del reglament que tindran les primàries, el qual vol negociar amb els agents que s’hi impliquin. També impulsarà un consulta amb les 30.000 persones que han signat a favor per preguntar-los sobre “quatre o cinc qüestions clau” relacionades amb les candidatures, el dret a vot i el finançament de la votació.

Tot i que la proposta de fer unes primàries obertes per triar candidat sobiranista no ha entusiasmat els partits, Graupera continua articulant-ne els elements per fer-les possibles. Ha explicat que ha contactat amb tots els líders polítics de l’àmbit independentista i que s’hi reunirà properament. També ha contactat amb l’exconseller Ferran Mascarell, que s’ha mostrat obert a presentar-s’hi i de qui ha assegurat que seria “un candidat de prestigi i amb capacitat intel·lectual”.