Colau ha recordat que a Sant Antoni, el consistori ha impulsat un Pla d’usos, juntament amb entitats i veïns, per aconseguir que la reobertura del mercat “no suposi un canvi radical en el comerç de proximitat”. Ara bé, ha insistit en reclamar al Congrés dels Diputats una regulació del lloguer com existeix en altres països europeus per evitar pujades de preu i assegurar contractes de cinc anys.

Per l’alcaldessa, el nou Mercat de Sant Antoni “és una obra d’art, una obra d’enginyeria, però, sobretot, és un mercat que dona vida al barri” i ha desitjat que els paradistes tinguin unes bones vendes “fins a esgotar les existències”.

Cs demana gestionar el turisme a la zona

La presidenta del Grup Municipal de Cs, Carina Mejías, espera que l’obertura del nou Mercat de Sant Antoni revitalitzi el barri i ha fet tres peticions al govern municipal. D’una banda ha defensat la pacificació dels entorns, però ha reclamat estudis de mobilitat per conèixer-ne l’impacte. També ha advertit de l’impacte del mercat en els preus del lloguer i ha demanat a l’equip de Colau mesures per garantir l’accés a l’habitatge. Pel que fa al turisme, ha reclamat gestionar-lo perquè no suposi “el desplaçament dels veïns”.

Bosch felicita Colau “per no entorpir l’obra”

El líder municipal d’ERC, Alfred Bosch, ha fet una felicitació general per la inauguració del nou Mercat de Sant Antoni després de gairebé nou anys d’obres. “Avui és un dia per felicitar-nos tots, també felicitem l’alcaldessa, Ada Colau, per no haver entorpit que aquesta obra llarga arribi al seu terme”, ha comentat Bosch, que no ha amagat sentir-se “inquiet per com el barri digereix l’èxit” i com s’afronta l’encariment del lloguer.