El primer tinent d’alcalde, Gerardo Pisarello, ha dit que “no es pot limitar la llibertat d’expressió”, després que el govern municipal hagi rebut la carta del delegat del Govern espanyol a Catalunya, Enric Millo, en què demana als alcaldes mantenir la neutralitat als espais públics. Tot i això, Pisarello demana que es respectin les “reivindicacions legítimes” de tots els ciutadans per tal de garantir la pluralitat d’idees i la “convivència pacífica” a la ciutat.

Pisarello ha assegurat que a la ciutat “regeix la llibertat d’expressió” i que per això les protestes a la via pública seguiran. Això sí, ha dit que l’Ajuntament defensarà l’equilibri entre aquesta llibertat i la “convivència pacífica“. En aquest sentit, demana que els actes que es facin respectin “la resta de sensibilitats” ideològiques i no pretenguin violentar, amb l’objectiu de garantir la pluralitat d’idees.

Els llaços grocs, també a l’Ajuntament

El delegat del Govern espanyol a Catalunya, Enric Millo, ha enviat una carta a tots els alcaldes de Catalunya per recordar-los l’obligació de no permetre l’ocupació de l’espai públic amb símbols que puguin alterar-ne la neutralitat. La missiva ha arribat també a l’alcaldessa, Ada Colau. El consistori ja va penjar un llaç groc a la façana de l’Ajuntament per expressar el seu rebuig a la presó dels líders sobiranistes Jordi Sànchez i Jordi Cuixart. Més tard, aquest símbol va ser substituït per una pancarta amb un llaç groc dibuixat que no fa cap al·lusió als presos. En aquest sentit, Pisarello ha recordat que hi ha un “acord del Ple” del consistori sobre la reivindicació de la llibertat de les persones empresonades.