L’endemà de l’ajornament del debat d’investidura, Telecinco ha esbombat una suposada conversa entre Carles Puigdemont i Toni Comín a través de Signal, una aplicació de missatgeria mòbil. Segons la cadena, el candidat de Junts per Catalunya li escriu que “Tornem a viure els últims dies de la Catalunya republicana. El pla de Moncloa triomfa. Només espero que sigui veritat i que gràcies a això puguin sortir tots de la presó. Si no, el ridícul històric és històric”. La cadena de missatges continua: “Suposo que tens clar que això s’ha acabat. Els nostres ens han sacrificat. Almenys a mi. Vosaltres sereu consellers (espero i desitjo), però jo ja estic sacrificat tal com suggeria Tardà”.

Segons la captura de pantalla, Comín no respon cap dels missatges. Puigdemont segueix: “No sé el que em queda de vida (espero que molta!). Però la dedicaré a posar en ordre aquests dos anys i a protegir la meva reputació. M’han fet molt de mal, amb calúmnies, rumors, mentides, que he aguantat per un objectiu comú. Això ara ha caducat i em tocarà dedicar la meva vida en la defensa pròpia”, conclou el candidat de JxC. Tant Puigdemont com Comín han reaccionat a través de Twitter. Pel que fa el candidat a la investidura reconeix l’autenticitat dels missatges quan diu “sóc humà i hi ha moments que també jo dubto”, mentre que Comín ha explicat en un fil de piulades que denunciarà la publicació d’aquestes missatges.

L’advocat de Toni Comín, Gonzalo Boye, ha avançat en una entrevista a RAC1 que el conseller d’ERC destituït pel 155 presentarà una querella contra Telecinco. No ha confirmat ni desmentit els missatges, però apunta que “són converses tretes de context i obtingudes de manera il·legal”.