La compareixença s’ha fet pública just el dia en què s’havia de celebrar la sessió d’investidura al Parlament de Catalunya, que ha quedat ajornada a petició del president de la cambra, Roger Torrent; una decisió que Puigdemont ha lamentat, des d’una posició de respecte.

El candidat de JxC ha afirmat que la decisió que va sorgir de les eleccions del 21-D és inapel·lable. Segons Puigdemont, “la normalitat democràtica és la que sorgeix d’un Parlament i no d’un Tribunal Constitucional” i ha alertat que “no acceptem que es puguin dictar presidències des de Madrid”.

En aquest sentit, ha reclamat unitat a la majoria independentista del Parlament per “superar el desafiament de l’Estat” i desplegar el mandat de les urnes “sense xantatge ni repressions”.

Catalunya no s’ha rendit

Amb la mirada posada en el futur, Puigdemont ha valorat que la societat catalana s’haurà de “dedicar els propers anys a defensar-nos com a país des de totes les posicions i no sempre amb els elements a favor”. Segons Puigdemont, “Catalunya no s’ha rendit”, i ha afegit que “si ens mantenim junts anirem avançant fins a la plenitud de la nostra llibertat, perquè hi tenim dret i ens l’hem guanyada”.