Les mateixes fonts han confirmat que la decisió d’ajornar el ple “no ha estat consultada ni comunicada prèviament” amb JxC. Segons ERC, Torrent ha trucat repetidament, fins a quatre o cinc vegades, a Puigdemont però no ha pogut parlar-hi.

Des del grup de Junts per Catalunya, Elsa Artadi ha insistit que aquest dimartas “les garanties per fer el ple es compleixen” i hi afegit que “ens consta que la gent és al carrer i sabem que tenim els vots” per investir Carles Puigdemont com a president. Artadi també ha recordat que “per damunt de tot hi ha la voluntat popular i la sobirania del ple”. De al seva banda, el portaveu del grup, Eduard Pujol, ha insistit en celebrar el ple aquest dimarts a la tarda i ha dit que no hi ha cap altre escenari possible que estar units.

Des de la CUP, Carles Riera ha insistit que el ple d’investidura s’havia de fer aquest dimarts i ha lamentat que es faci qualsevol “concessió a l’Estat”. Per a Riera “avui per avui tot està en l’aire” perquè la suspensió del ple -diu- també comporta que queda “ajornat i en suspens” l’acord sobre el programa de govern que estaven tancant amb JxC i ERC.

Per a Riera, l’ajornament de la sessió plenària “significa la submissió a l’estat i l’acatament al TC” la qual cosa considera que “és incompatible amb la democràcia. amb el que el poble va expressar el 21-D i la sobirania del nostre Parlament”. Per al líder cupaire “encara som a temps” i demana al Torrent i a la Mesa que rectifiquin i es faci el ple. En aquest sentit ha anunciat que a l’hora marcada d’inici del ple els quatre diputats cupaires estaran asseguts als seus escons. També ho ha anunciat Junts per Catalunya.

Els diputats de la CUP ocupen els seus llocs a l’hemicicle

A les 15 h, l’hora en què estava previst començar el ple d’investidura, els diputats de la CUP han entrat a l’hemicicle i han ocupat els seus seients durant uns segons com a senyal de protesta contra l’ajornament de la sessió després de les mesures cautelars dictades pel Tribunal Constitucional.