Després de la reacció a les mesures cautelars sobre la investidura anunciades pel TC de Carles Puigdemont i el president del Govern espanyol, Mariano Rajoy, aquest diumenge els partits sobiranistes han refermat el seu suport a Puigdemont com a únic candidat.

Junts per Catalunya afirma que Carles Puigdemont és el candidat que ha escollit la cambra catalana avalat pel suport ciutadà i ja ha anunciat que Puigdemont demanarà una autorització al jutge Llarena per assistir al ple d’investidura de dimarts. La CUP se suma a aquest suport únic a Puigdemont, mentre que a ERC recorden que, de fet, tot i l’advertiment del Constitucional el ple continua convocat.

Des dels partits constitucionalistes, Ciutadans creu que la resolució del TC és de sentit comú i demana al president del Parlament, Roger Torrent, que no permeti que l’hemicicle sigui l’escenari dels “xous de Carles Puigdemont”. Per la seva banda, el socialista Salvador Illa ha instat tots els partits i institucions catalanes a acatar les condicions del Constitucional i aplaudeix que la resolució sigui clarificadora.