Aquest dilluns al matí, els diputats de Junts per Catalunya Lluís Puig i Clara Ponsatí, que acompanyen Puigdemont a Brussel·les, han registrat al Parlament els escrits de renúncia a l’acta, com havia avançat Puig per Twitter. Ara el president del Parlament ha de certificar que ho ha rebut, i després els dos diputats que els substituiran, Sawla el Garbhi, de la llista de Barcelona, i Ferran Roquer, de la llista de Girona, faran els tràmits necessaris per obtenir l’acta.

Qui també ha adreçat un escrit de renúncia a la Mesa del Parlament és Meritxell Serret, d’Esquerra Republicana. Amb aquestes renúncies, el bloc independentista busca tenir garantida la majoria absoluta de la cambra, que està fixada en 68 diputats, perquè la investidura pugui tirar endavant en la primera votació.

full Meritxell Serret renuncia a l'acte de diputat

Paral·lelament, el Butlletí Oficial del Parlament de Catalunya ha publicat la renúncia de Joaquim Forn, que des del centre penitenciari d’Estremera, on continua reclòs en presó preventiva, va decidir deixar l’escó per facilitar que pugui sortir en llibertat.