Torrent ha parlat abans de la reunió de la Mesa, prevista per a les 10 h. L’expectació a la cambra és màxima per la incertesa sobre com es resol la possible investidura de Carles Puigdemont i si els partits independentistes acorden obviar la resolució del Tribunal Constitucional.  El president del Parlament ha demanat al TC que resolgui amb rapidesa les al·legacions que s’han presentat “per desfer el nyap jurídic que ha perpetrat per no contradir el Govern espanyol”.

També ha assegurat que anirà “fins al final” per garantir el dret de Puigdemont a ser president i ha anunciat que “el Parlament investirà el candidat que tingui el suport majoritari de la cambra”. També ha sentenciat que “no acceptarem que es digui que els catalans van votar malament només perquè no van votar com ells voldrien”, en referència al TC i al Govern espanyol.

Fins aquest dimarts al matí, Junts per Catalunya, Esquerra i la CUP han insistit que es mantenen les negociacions per arribar a un acord per a la investidura i la CUP assegura que les negociacions van “per bon camí”.

La Guàrdia Civil a la porta de casa

El membre de la Mesa i diputat de JxC Eusebi Campdepadrós ha assegurat que aquest dilluns a la nit la Guàrdia Civil l’esperava a la porta de casa.