ÀLEX DE LA FUENTE, Plataforma Unitària Popular contra la Guerra i l'OTAN "La idea de la manifestació és conscienciar la ciutadania i, a part, començar aquesta mobilització sostinguda per aconseguir sortir de l'OTAN i que Barcelona sigui una ciutat que es declari antiimperialista i que declari l'OTAN com a 'non grata'. No només podem quedar-nos amb la situació de denúncia del que està passant amb els refugiats, que és correcte, sinó que hem d'anar a l'arrel del problema perquè no torni a passar mai més una altra cosa així.

La manifestació ha transcorregut des de la plaça de Catalunya fins la de Sant Jaume, un trajecte en el qual les consignes en contra de l’OTAN han estat les més repetides. La marxa ha estat convocada per una vintena d’organitzacions de l’esquerra catalana adherides a la Plataforma Unitària i Popular contra la Guerra i l’OTAN amb el lema #12Mpoblesperlapau.

Els manifestants han reclamat l’ajuntament barceloní “que declari l’OTAN com non grata” a la ciutat. Al govern català, també li demanen que faci un referèndum en què la ciutadania decideixi si vol continuar formant part d’aquesta institució internacional.