La plaça de Sant Jaume ha fet aquest migdia un minut de silenci per honorar les víctimes del terrorisme. Justament el dia en què es compleixen 12 anys de l'atemptat a Madrid en què van morir 194 persones. Ha estat un acte organitzat a proposta del Grup Municipal de Ciutadans i en què han participat representants de tots els partits polítics a l'Ajuntament excepte un: la CUP. CARINA MEJÍAS, presidenta del Grup Municipal de Ciutadans "Agradecemos encarecidamente la suma de todos los grupos municipiales que han participado hoy del mismo y también la presencia de la alcaldesa y los representantes del gobierno de la Generalitat." La calma que és pròpia d'un dia com avui l'ha trencat el president de l'Associació de Víctimes del Terrorisme, que ha acusat Colau de poc interès per l'acte. L'alcaldessa ho ha negat rotundament i, des del Partit Popular també han minimitzat la polèmica. JOSÉ ANTONIO VARGAS, president de l'ACVOT "Ha bajado la alcaldesa supongo que obligada por los grupos del PP, el PSC i Ciutadans pero la intención del consistorio era no hacer nada en un dia como hoy." ALBERTO FERNÁNDEZ DÍAZ president Grup Municipal del PP "Si finalmente ha rectificado bienvenida sea esta rectificación porque lo importante era celebrar este día europeo de recuerdo a las víctimas del terrorismo, respaldar a las famílias y poner el acento en lo que nos une." ADA COLAU, alcaldessa de Barcelona "Cap interès en polemitzar. Ens semblava molt bé i convocar unitàriament." Durant tot el dia el penó de Santa Eulàlia ha penjat del balcó de l'Ajuntament amb el crespó negre, en senyal de record.

L’acte s’ha fet a proposta de Ciutadans i hi han assistit tots els grups polítics representats al consistori, a excepció dels regidors de la CUP. La presidenta del Grup Municipal de Ciutadans, Carina Mejías, que ha criticat que no fos el govern qui convoqués el minut de silenci, ha volgut agrair la presència de tots els grups i la de l’alcaldessa, Ada Colau.

Menys conciliador, el president de l’Associació de Víctimes del Terrorisme, José Antonio Vargas, ha retret tant a Colau com al govern català poca sensibilitat amb les víctimes i que la seva intenció fos la de “no fer res en un dia com avui”. L’alcaldessa, però, ha rebutjat “cap afany de polemitzar” i ha assegurat que han respost a les propostes de fer l’acte amb la voluntat de “convocar unitàriament, que crec que és el que mereix un dia com aquest”.