ADA COLAU, presidenta de l'Àrea Metropolitana de Barcelona "La ciutat metropolitana no pot construir-se amb municipis de primera i de segona, amb una capital que llueix com a ciutat internacional que vol atreure turistes mentre deixa que totes les coses lletges es quedin als municipis veïns i la capital els hi dóna l'esquena."

Aquesta tarda a Montcada i Reixac s’han recordat amb un minut de silenci les víctimes mortals de tots els passos a nivell sobre les vies que hi ha al municipi. I s’ha aprofitat per tornar a reclamar el soterrament de la línia R2 de Rodalies. L’Ajuntament de Montcada i Reixac fa 20 anys que ho reclama a la Generalitat, a Adif i al Ministeri de Foment. Fa sis anys que el Ministeri de Foment té el projecte sobre la taula. L’Ajuntament de Barcelona i la Generalitat es van comprometre ahir a treballar junts per exigir al Ministeri de Foment que es posi en marxa aquest projecte, però de moment no hi ha cap partida pressupostària destinada al soterrament.

“Montcada no està sola en la seva reivindicació pel soterrament de les vies, aquesta és també la nostra reivindicació”, ha dit Colau davant dels veïns i l’alcaldessa de Montcada i Reixac, Laura Campos, que també ha intervingut a l’acte, al costat del portaveu de la plataforma Tracte Just Soterrament Total, Ramon Bueno. Colau insta els responsables del Govern espanyol a solucionar els dèficits inversors i renovar la xarxa ferroviària catalana, començant pels trams més crítics com aquest de Montcada.

En el seu discurs a Montcada i Reixac, Ada Colau ha aprofitat per defensar la idea d’una àrea metropolitana “territorialment equilibrada, ecològicament sostenible i socialment justa”. La presidenta de l’AMB ha dit que “l’espai metropolità no es pot construir pensant només en les necessitats de l’espai central, perquè això ha donat lloc a desequilibris i injustícies. La ciutat metropolitana no pot construir-se amb municipis de primera i de segona”, ha dit l’alcaldessa.