ALBERTO FERNÁNDEZ DÍAZ, president del Grup Municipal del PP "Ahir a la tarda es va produir un enfrontament entre almenys 50 manters, a les 18.30 h al metro de Drassanes, a la Rambla de Barcelona, que es van enfrontar contra els agents de la Guàrdia Urbana, els van llançar pedres, fins i tot papereres, i es van produir moments de tensió, també."

Segons ha informat la Guàrdia Urbana, es va tractar d’una actuació rutinària de persecució de la venda ambulant als carrers de la ciutat, amb l’única peculiaritat que els manters, en fugir, van arrencar dues papereres i les van llançar cap als agents abans de ficar-se dins de l’estació de metro de Drassanes. Per motius de seguretat, la policia no els empaita per les andanes. Ningú no va resultar ferit i no hi va haver cap detenció. La patrulla de la Guàrdia Urbana va acabar decomissant les mantes amb la mercaderia que els cinc venedors ambulants van abandonar a la Rambla en la fugida.

Avui, Fernández Díaz ha denunciat públicament els fets, ha elevat fins a 50 el nombre de persones implicades, i ha acusat el govern d’Ada Colau d’amagar la batalla que lliuren al carrer els venedors a la manta i la Guàrdia Urbana. Des del gabinet de premsa de l’Ajuntament han aclarit que, si bé no es va enviar cap nota sobre el fet (“no podem comunicar totes les actuacions que fa cada dia la Guàrdia Urbana”), sí que es va explicar als periodistes que ho van demanar.