La regidora de Ciutadans, Marilén Barceló, és la nova presidenta del Consell de Districte de Sant Martí. Ha estat escollida aquest dijous amb 16 vots favorables i cinc vots en blanc, tots dels consellers d’ERC. Han votat a favor BComú, el PSC, JxC, Ciutadans i Barcelona pel Canvi. Barceló ja va ser regidora adscrita a Sant Martí durant la legislatura passada. Segons ha dit en la sessió plenària d’avui, “no vivia al districte, però en aquests quatre anys, he après de Sant Martí i he conegut la seva realitat”.

La nova presidenta de Sant Martí també ha afirmat en el discurs de presentació que “és un honor ocupar aquest càrrec durant els propers quatre anys. A tots, ens uneix treballar pels veïns i veïnes de Sant Martí”, que per ella “és com una Barcelona petita dins de la gran ciutat”. Barceló també ha ofert “la meva predisposició al diàleg i el consens. Que tothom se senti còmode treballant al districte”.

David Escudé, regidor de Sant Martí

En aquesta sessió de constitució del consell de districte, també ha intervingut el nou regidor de Sant Martí, David Escudé. L’edil del PSC és nascut i viu a Sant Martí i va començar com a conseller d’Esports del districte el 2003. Ara, com a regidor, explica que “tinc una responsabilitat enorme, però també unes ganes enormes per estar al servei dels martinencs i les martinenques”.

Durant aquest mandat, l’equip de govern de BComú i el PSC suma majoria absoluta a Sant Martí amb 11 consellers.  L’oposició la formaran els cinc representants d’ERC, els dos de Junts per Catalunya, Ciutadans amb dos membres i l’únic conseller de Barcelona pel Canvi. En aquest mandat, no hi ha representants del Partit Popular ni de la CUP.