Gay, que és filla de l’exvicepresident del Tribunal Constitucional i exdegà de l’ICAB, Eugeni Gay, ha obtingut 3.800 vots. Darrere seu, el candidat més ben posicionat ha estat Jordi Pintó, amb 3.294, i que, com Gay, estava considerat un dels favorits. Els altres candidats eren Lluís Riera (773 vots), Vanessa González (734 vots), Alejandro Labella (209 vots) i Josep M. Paños (101 vots).

Per primera vegada, i segons els nous estatuts, s’ha renovat la junta de govern per complet i la nova degana hi tindrà tota la seva candidatura. Així, Jordi Pina, conegut per la seva defensa de la Família Montull en el cas Millet i de l’exconsellera Irene Rigau en el cas 9N, serà el vicedegà i Jesús Sánchez, el secretari. Els 13 nous diputats de l’òrgan de govern del col·legi per als propers quatre anys són: Josep M. Balcells, Joaquim de Miquel, Frederic Munné, Ivonne Pavía, Cristina Vallejo, Olga Arderiu, Carlos Echevarri, Núria Flaquer, Emma Gumbert, Susanna Ferrer, M. Carmen Valenxuela, Rodolfo Antonio Tesone, Alejandro Fuentes-Lojo.

Dels 4.804 col·legiats que han participat en les eleccions, 4.199 són exercents i 605 no ho són. A les eleccions tenien dret a vot 24.228 col·legiats, dels quals el 69 % són exercents. El vot dels col·legiats en actiu val el doble que el dels no exercents.

Objectius marcats

La candidatura es va presentar com la del relleu generacional i la paritària. Aposta fer la institució més transparent i pròxima als col·legiat, rebaixar a partir d’aquest agost les quotes col·legials, renegociar la pòlissa de responsabilitat civil, enfortir la comissió de normativa, millorar les condicions del torn d’ofici i millorar també el transport dels advocats a la presó de Brians 1, arran del tancament de la Model. Ha proposat establir uns autocars  que surtin del col·legi i a partir d’aquí “obrir una via de negociació i diàleg” amb la conselleria de Justícia, ha dit Gay.