El president del Grup Municipal d’Esquerra Republicana de Catalunya, Ernest Maragall, ha reconegut deficiències en la gestió que estan fent les administracions de la pandèmia del coronavirus. En una entrevista a betevé, Maragall ha dit que”les administracions tenim més problemes per aprendre tot el que s’espera en termes d’exigència, en temes de servei, de donar resposta en un situació tan exigent, tant dramàtica”.

El confinament de Catalunya, qüestió de sentit comú

El líder republicà ha reconegut la tasca del govern municipal malgrat les limitacions competencials que té. Barcelona “està fent el que toca”, ha dit. I ha afegit que el seu partit ha fet diversos suggeriments al govern municipal per afavorir els sectors més vulnerables.
En canvi, ha lamentat que el govern central no està prenent decisions amb prou celeritat durant l’estat d’alarma. Maragall ha posat èmfasi en el fet que La Moncloa no hagi confinat les zones on hi ha més contagis tal com va demanar la Generalitat amb Catalunya.
El cap de l’oposició al consitori ha dit que “ho va plantejar Catalunya i no ens van fer cas. I a mi em sembla que l’estadística i totes les dades que tenim ens donen la raó”. D’altra banda, Maragall ha remarcat que no es tracta d’un “enfrontament partidista o estrictament polític” i ha afegit que “a Catalunya es té un sentit comú que no en tots els casos s’està aplicant”.