Arran de la situació provocada a escala mundial per la pandèmia del coronavirus, la companyia de creuers MSC Cruceros ha anunciat que suspèn tots els embarcaments nous previstos, a tota la seva flota, fins al pròxim 30 d’abril i que busca la manera d’interrompre al més aviat possible les rutes que actualment té en curs.

És el cas del creuer Fantasia, que aquests dies navega per l’oceà Atlàntic amb la incertesa de trobar un port on suspendre la ruta prevista. El vaixell va sortir de Rio de Janeiro (el Brasil) el 9 de març i havia de fer la ruta Tenerife, Funchal (Madeira), Lisboa, Cadis i Barcelona. De moment però no els han deixat atracar ni a les illes Canàries ni a Madeira i naveguen actualment en direcció a Portugal.

Segons explica un veí de Barcelona, Andrés Martínez, que és a bord del creuer juntament amb cinc catalans més, “la situació els angoixa perquè dins del creuer les gestions i comunicacions són complicades per resoldre la situació“. La direcció del Fantasia ahir va anunciar al passatge que diumenge, 22, segurament podrien atracar a Lisboa i així posar fi als entrebancs d’anar canviant de port i als 10 dies seguits de navegació des que van sortir de l’últim port on van estar aturats, Maceió. L’Andrés explica que han presentat una carta de reclamació a la direcció del vaixell que ni tan sols els han recollit.

Un cop atraquin a Lisboa els passatgers només podran desembarcar en el cas que cap dels viatgers doni positiu en la prova de covid-19 i a més a més puguin acreditar que tenen comprat un bitllet d’avió per tal d’abandonar Portugal. Aquest fet i la dificultat per desplaçar-se de Portugal a Espanya actualment encara preocupa més al passatge. Segons l’Andrés “el consolat espanyol ens ha dit que no poden fer res fins que no siguem a terra. I ens trobem amb informacions contradictòries que el telèfon habilitat per Exteriors tampoc ens resol”.