Estat Alarma Coronavirus

El president del Col·legi de Metges de Catalunya, Josep Padrós, ha avisat que alguns hospitals catalans viuen “com si fossin a la guerra” per aconseguir material sanitari de protecció. Ho ha dit a betevé l’endemà que els metges, infermers i tècnics d’ambulàncies encenguessin les alarmes perquè no hi ha prou mascaretes ni altres proteccions contra el coronavirus.

Padrós ha assegurat que “hi ha moments en què freguem el col·lapse” i que, conscients d’aquesta situació, el col·lectiu de metges “reclamem poca cosa: que se’ns assegurin els equips de protecció individual” (els EPI, és a dir, el conjunt de materials de protecció sanitària indispensables per atendre els malalts de covid-19).

En aquest sentit, el president del col·legi ha alertat que el material escasseja i “hi ha casos en què els EPI no hi són i alguns centres han hagut d’inventar recursos pràcticament com si fossin a la guerra per garantir una mínima protecció”. A més, Padrós ha lamentat que entre els metges i infermers “comença a haver-hi esgotament, tant físic com mental”.