(ACN) El Centre d’Acollida Assís de Barcelona està fent una campanya de micromecenatge per mirar de repartir paquets d’emergència que continguin elements com mascareta o guants per protegir del coronavirus les persones sensellar.

“#Jocuidoiemcuido”

El centre d’acollida ha llançat aquest dijous una campanya de micromecenatge per aconseguir material de protecció bàsica per a persones sense llar de Barcelona, com ara guants o mascaretes.

La idea de la campanya solidària “#Jocuidoiemcuido” és arribar als 30.000 euros necessaris perquè les persones que dormen al carrer, “especialment vulnerables”, puguin protegir-se també davant la pandèmia del coronavirus.

Amb aquest finançament el centre calcula poder repartir paquets de material bàsic per a la prevenció de covid-19 entre les 1.200 persones que dormen al ras a Barcelona. Segons destaca Assís, aquest col·lectiu no pot seguir correctament les recomanacions sanitàries com rentar-se les mans freqüentment o confinar-se perquè no tenen casa.

25 € per paquet

Segons s’especifica en la pàgina de la campanya Migranodearena.org, cada paquet té un cost de 25 euros i conté informació sobre prevenció, mascaretes, hidrogel desinfectant, guants, termòmetre o una ampolla d’aigua, entre d’altres.

Per poder dur a terme la iniciativa, Jesús Ruiz, director de Centre Assís, fa una crida a la ciutadania i al món empresarial: “Necessitem aconseguir el material necessari de manera urgent, ja sigui en espècies o mitjançant donacions econòmiques”.

El repartiment dels paquets es realitzarà mitjançant persones voluntàries, prèviament formades i equipades respectant les mesures de prevenció, i es distribuiran a persones ateses al centre i entitats públiques i privades que treballen en el sector, perquè es facin arribar a les persones en situació de sensellarisme i de vulnerabilitat social.